Így látnak minket az ügyfeleink

Két kedves ügyfelünket kértük meg arra, hogy osszák meg velünk az építkezéssel kapcsolatos tapasztalataikat. Tímeáék Budapest déli agglomerációjához tartozó Bugyin, Zoltánék a főváros XVI. kerületében képzelik el a jövőjüket. Mi abban segítünk, hogy az új családi házuk minden szempontból megfeleljen az elképzeléseiknek.

Mi volt a fő szempont a telekválasztásban?

Tímea: Több szálon is kötődünk a településhez, rokoni kapcsolataink is vannak ott. Egy kedvezményes telekvásárlási program keretében ajánlotta fel az önkormányzat azt a parcellát, amibe beleszerettünk.

Zoltán: Tekintettel arra, hogy gyermekeink a kerületi középiskolákba nyertek felvételt, illetve a kerületben található sportegyesületben atletizálnak, ahol jómagam is dolgozom, ideális választásnak tűnt helyben keresni egy megfelelő telket. Mindez különböző okok miatt nem tűnt egyszerűnek – gondolok itt a telekméretekre, illetve természetesen az árra –, ám végül szerencsénk volt. 

Hogyan találtatok rá az EH-ra?

Tímea: Egy ismerősi ajánlás hatására kerestük fel Sándorékat, hogy egyeztessünk velük egy személyes találkozót. A találkozás során tapasztalt pozitív benyomásnak köszönhetően, közvetlenül a tárgyalás után meghoztuk a döntésünket, hogy őket szeretnének megbízni az otthonuk felépítésével.

Zoltán: Elsősorban az internet segítségével végeztünk alapos kutatómunkát, így szűkítettük a listát. Végül három kivitelezővel vettük fel a kapcsolatot, de igazság szerint a Dávid Sándorral történt első telefonbeszélgetés, illetve a honlapjukon leírtak alapján már ebben a fázisban azt éreztük, ők lesznek számunkra a legideálisabb megoldás. 

Milyen volt a tervezési folyamat velük?

Tímea: Szinte egy az egyben az egyik ötletadó tervüket valósítottuk meg. Az egyik fürdőszoba ideális helyén volt pár körben egyeztetés, de gyorsan meglett az is.

Zoltán: Konkrét elképzelésünk volt, gördülékenynek, ebből kifolyólag gyorsnak mondanánk. Külön örömteli, hogy tervezőjük több olyat ötlettel állt elő, amire rábólintottunk, ergo végig azt éreztük, értünk zajlanak az egyeztetések. 

Miből éreztétek, hogy jó kezekben van a projekt?

Tímea: A telek tulajdonjogának rendezése miatt csúszással kezdtünk, de semmiben nem változott Sándorék hozzáállása a projekthez, és a megállapodásunkon sem változtattak. Korrektséget és ügyfélközpontúságot tapasztalok a kezdetektől fogva.

Zoltán: A folyamatos kapcsolattartás, a kézzelfogható eredmények, a megbeszéltek betartása, a felmerülő esetleges problémák gyors megoldása végig megnyugtatóan hatott az építkezéssel járó alap stresszhelyzet mellett is. Így egy építkezési átlagnál talán kevesebb algopyrint „fogyasztottunk”…

Voltak emlékezetes pillanatok az építkezés alatt?

Tímea: Világ életemben mediterrán hangulatú tetőre vágytam. A speciális cserepekre kicsit várni is kellett, szóval, mikor először fent láttam a házon a kész tetőt, akkor beteljesült egy álom.

Zoltán: Egyet nehéz volna kiemelni, hiszen az első nagy gép megjelenésétől, az alap elkészülésén át az első téglasor letételéig, a tetőszerkezet elkészültéig, a belső falak kialakításáig bezáróan tulajdonképpen emlékezetes pillanatcunamik kísérték végig a munkafolyamatokat. 

Nagyon elszálltak a költségek, a timing?

Tímea: Szerencsére a legkevésbé sem jellemző az építkezésre bárminek a túllépése, erre nagyon ügyel a csapat.

Zoltán: Minden bizonnyal nincs az az építkezés, amely során nem vetődne fel korábban nem számolt rejtett költség – esetünkben is előfordultak, de hála istennek durván elszállt költségekről nem beszélhettünk. Hozzáteszem, gondosan oda is figyeltünk. Időben pedig minden a terv szerint haladt. 

Ajánlanátok másnak is az EH-ot? Miért? 

Tímea: Már ajánlottam is a főnökömnek, és minden fórumon, ahol csak tudom, viszem a hírét ennek a megbízható és szimpatikus társaságnak.

Zoltán: Miután végig azt éreztük, fontos számukra, hogy minőségi munkát adjanak ki a kezükből, hogy valós szakemberekkel oldják meg a különböző munkafolyamatokat, hogy elégedett legyen az ügyfél, egyértelműen jó választás megkeresni őket, jó választás aztán őket választani. 

Ahol jelen vagyunk