10 ok, amiért a Zöld hitelt

A Zöld Otthon Programot az újépítésű lakást vásárlók vagy építők számára indították el, és kiemelten kedvező feltételekkel igényelhető lakáshitelt foglal magába, az úgynevezett zöld hitelt. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy magabiztosan vághass bele új, zöld otthonod megteremtésébe.

 

  1. A Budapest Bank, a CIB Bank, az Erste Bank, a Gránit Bank, a K&H Bank, az MKB Bank, az OTP Bank, a Raiffeisen Bank és a Takarékbank kínálatában biztosan megtalálod, bőven ki lehet választani a hitelintézetek közül a legszimpatikusabbat.
  2. Jegybanki refinanszírozással induló programról van szó, így a futamidő végéig ugyanazokra a törlesztőrészletekre számíthatsz.
  3. Maximum 2,5 %-os kamattal kell számolnod, és akár 25 évre is elnyújthatod a hitel visszafizetését.
  4. 70 millió forint a plafon (min. 20% önerővel), amiből már egészen álomszerű házat is lehet építeni 3 szobával, amerikai konyhás nappalival, dupla garázzsal és terasszal.
  5. 4 év áll rendelkezésre a folyósítási feltételek igazolására (az első részösszeg lehívására is van 3 év), így nem kell elkapkodni az előkészítést akkor sem, ha ma találja ki valaki, hogy építkezni szeretne.
  6. Akár a telek megvásárlása is finanszírozható belőle, igaz, nem haladhatja meg a teljes hitelösszeg 50 százalékát.
  7. A két gyermekkel rendelkezők vagy (házaspárként) ennyit vállalók 10, a legalább három gyermekkel rendelkezők vagy (házaspárként) ennyit vállalók 15 millió forint erejéig 0%-os kamatot vehetnek igénybe.
  8. A mi házainkról is elmondható, legalább BB energetikai besorolású és legfeljebb 90 kWh/m2/év összesített energiaigényű új építésű lakás vásárlására vagy építésére lehet felhasználni, tehát biztosan alacsony fenntartású otthonhoz juthatsz.
  9. Legalább 10 évig állandó lakhelyként a hitelből megvásárolt ingatlanban kell laknod, azt nem értékesítheted és nem használhatod egyéb célra, így sokáig nem is kell foglalkoznod az esetleges újabb költözéssel.
  10. Ennél kedvezőbb lehetőség nincs a piacon. Ha eleged van az albérletekből, kibírhatatlan szomszédokból, saját terasz nélküli kávézásokból, akkor vágj bele te is!

Ahol jelen vagyunk