Válaszfalhoz jó választás

Az egyszerű válaszfalak semmilyen terhet nem hordanak, belső falak, melyek fő feladata a térelválasztás és a különféle gépészeti csövek, szerelvények elrejtése. Telepítésükhöz teherbíró aljzatra van szükség, azaz közvelenül a betonra érdemes építeni őket. A tégla válaszfal mellett ma már egyre inkább elterjedt a gipszkarton válaszfalazás. Nagyon sokakban a gipszkarton szó hallatán a papír vékonyra szerelt és gyenge ütésállóságáról híres hagyományos gipszkarton képe él. Ezzel szemben mi a Habito válaszfal rendszerrel dolgozunk, ami egészen kiemelkedő tulajdonságokkal bír.

Az optimális hangszigeteléshez kettős héjazatú, gipsz­karton burkolólapok közé helyezett szigetelőanyagból álló, könnyű válaszfalat kell készítenünk. A Habito válaszfal nem csak a normál gipszkarton, de a tégla válaszfalhoz képest is jobb értékkel rendelkezik. Hanggátlásban a tégla válaszfal 40 dB-es értékével szemben a Habito válaszfal 47dB-t tud.

Emellett a legfontosabb, hogy a ház átadását követően a bent lakóknak is sokkal egyszerűbb az életük a Habito válaszfalakkal. Egy pozdorjacsavar akár 30 kg terhet is elbír. Nincs szükség megerősítésekre, így évek múlva egy egyszerű csavarhúzóval tv-t, könyvespolcokat, vagy akár konyhaszekrényt is felszerelhetünk rá. Attól sem kell félni, hogy a székek vagy egyéb berendezési tárgyak kárt tesznek a válaszfalakban. Akár egy eltévedt kalapácsfej sem hagy rajtuk komoly nyomot.

A kivitelezés során annak örülünk a legjobban, hogy a felépítéséhez szükséges idő egészen minimális. Egy téglafalat a kőművesek körülbelül 1 hét alatt állítanak a helyére, emellett a gépészeknek, villanyszerelőknek is többletmunkájuk keletkezik. Vésnek és javítgatnak, ami nagyon erőforrás igényes. Ezzel szemben a Habito válaszfal szerelése csupán kétszer 1 napig tart. Első körben a vázszerkezetet és az egyik oldal gipszkarton lapozását, második körben pedig az álmennyezetet alakítjuk ki, illetve a második oldal felzárását végezzük el a szükséges szigeteléssel együtt. Ezzel rengeteg időt és pénzt spórolunk.

Ahol jelen vagyunk