Gondolatok a ház körül

Sokakban megfogalmazódik mostanában, hogy a nagyvárosi életformát hátrahagyva családi házba kellene költözni. Az elképzelt jövőben ki lehet menni a kertbe, akár egy kis kertészkedés is belefér napközben, több hely jut a házon belül minden egyes családtagnak. Optimális esetben sokkal nyugodtabb, csendesebb, intimebb környezetben több idő marad egymásra és magunkra is.

Egy nap meghozzuk a nagy döntést: házépítésbe kezdünk. Igyekszünk alaposan utána olvasni a területnek, de gyorsan szembesülünk azzal, hogy szinte mindennek van pro és kontrája az alkalmazott technológiákban, a felhasznált alapanyagokban és még sorolhatnánk. Teljesen megértjük azokat, akiket laikusként elbizonytalanít, esetenként elrettent a teljes munkafolyamat összetettsége, a várható stressz mértéke. Attól mert cseréltünk már kereket, még bátortalanul fognánk hozzá egy egész autó megépítésébe. Pont ezért javasoljuk azt, hogy a házépítés teljes folyamatát egy tapasztalt generálkivitelezőre érdemes bízni, aki a mestereivel időre, az elvárt minőségben, az előre meghatározott áron, kulcsrakészen adja át nekünk új otthonunk.

Blogbejegyzéseink azoknak szólnak, akik családi ház építését fontolgatják, és szeretnének minél többet megtudni a folyamatról, az építési módokról, a házon dolgozó szakmák művelőiről. Akik nem csak az ismerőseik beszámolóira hagyatkoznak, hanem alaposabban tájékozódnak a kivitelezés fázisairól, a különféle engedélyekről, költségekről és határidőkről. Beszélni fogunk a házban található funkciók tervezéséről, az energetikai szempontokról, és minden olyan körülményről, ami segít átlátni egy építkezési projektet, és segít a helyes döntések meghozatalában.

Rendszeresen beszámolunk majd az aktuális építkezéseinkről is, hogy részletesebben elemezhessük az alapozást, a falazat kialakítást, a tetőszerkezetet, szigeteléseket, a gépészetet, az épülő családi ház különféle részfolyamatait, lényeges fordulópontjait. Ezeken keresztül beleshettek az Evident Home mindennapjaiba, ahol folyamatosan egyeztetünk és megoldunk, irányítunk és felügyelünk, motiválunk és teljesítünk azért, hogy a kulcsok átadásakor mindenki őszintén mosolyogjon a megrendelőkkel közös fotón.

Ahol jelen vagyunk