sötét
ÁRKALKULÁTOR
ÁRKALKULÁTOR

Válaszd ki az új otthonod legfontosabb paramétereit, és megmutatjuk, hogy a legjobb ár/érték arányban milyen költségekkel számolhatsz!

Így tudsz árat kalkulálni: családi ház négyzetméter-ára és az építkezés költségvetése

2023.03.20 | Evident Home

Ha egy új családi házra vágysz, biztosan szeretnéd tudni, hogy mennyibe fog kerülni új otthonod felépülése. Ebben a bejegyzésben azt mutatjuk meg, hogy mi mindenre kell odafigyelned ahhoz, hogy ki tudd számolni a költségeket!

Tovább

Check-list az alaprajzhoz: Erre figyelj mindenképp!

2023.03.06 | Evident Home

Új otthonod megteremtésének egyik legelső lépése egy alaprajz elkészítése vagy elkészíttetése. Ha saját magad látsz ennek neki, akkor különösen nagy segítséget jelenthet számodra ez a bejegyzés! De ha másra bízod az alaprajz elkészítését, akkor is jól jön ez a check-list arról, hogy mire figyelj oda mindenképp az alaprajzzal kapcsolatban!

Tovább

Így válassz telket!

2023.02.27 | Evident Home

Sokan nem is tudják, milyen sok múlik a megfelelő telek kiválasztásán. Pedig ahhoz, hogy leendő otthonod olyan legyen, amilyenre mindig is vágytál, a telekválasztást sem bízhatod a véletlenre!

Tovább

Már a családi ház tervezésénél gondolj a kertre is!

2023.02.13 | Evident Home

Egy családi ház felépülését gondos tervezés előzi meg. Ám nem szabad csupán a házra koncentrálni, fontos, hogy már ekkor gondolj arra is, hogy milyen kertet szeretnél! Számos olyan eleme lehet a kültereknek, amelyek kialakítására már az építkezés korai szakaszaiban gondolni kell! Ebben a bejegyzésben segítünk átgondolni az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket!

Tovább

6 kérdés, amit fel kell tenned a generálkivitelezőnek

2023.01.30 | Evident Home

Ha építkezel, biztosan Te is azt szeretnéd, hogy minden flottul menjen. Van néhány dolog, amit nem árt ennek érdekében tisztázni a generálkivitelezővel. Nézzük, melyek azok a kérdések, amelyekre ha nem kapsz választ, abból könnyen baj lehet!

Tovább

#SZAKMÁZUNK: A burkoló

2023.01.09 | Evident Home

Egy új ház megépítésekor (vagy felújításkor) a felületképző szakember munkája igen látványos. Elvégre a burkoló az, akinek a munkája alapvetően meghatározza egy otthon stílusát, hangulatát. Érdemes ezért kicsit jobban tisztában lenni a burkolók által végzett munka hátterével. #SZAKMÁZUNK rovatunk legújabb bejegyzésében ezért a burkoló szakmát járjuk kicsit körül!

Tovább

Te mire költenél plusz másfél millió forintot álmaid otthonának megépítésekor?

2022.12.22 | Evident Home

Biztosan elkezdted már számolgatni az új otthonod megteremtésének költségeit. De tudod, hogyan tudsz hozzátenni plusz másfél millió forintot?

Tovább

Családi házak műszaki leírása

2022.12.12 | Evident Home

Ezúttal a műszaki leírást vesszük górcső alá, és bemutatjuk, nálunk milyen műszaki tartalmak közül választhatsz.

Tovább

Hogyan válassz generálkivitelezőt, ha családi ház építésére adod a fejed?

2022.12.06 | Evident Home

Ha családi ház építésére adod a fejed, az első lépés, hogy keresned kell egy generálkivitelezőt, aki megépíti Neked azt az otthont, amit elképzeltél. Nagyon sok múlik ezen a lépésen, nem bízhatod a véletlenre!

Tovább

Komolyan kifizetsz egy ekkora rezsiszámlát ahelyett, hogy saját családi házat építenél?

2022.11.30 | Evident Home

Ha már jó ideje azon töröd a fejed, hogy belevágj-e az új családi ház építtetésébe, akkor ez a cikk Neked szól! Az eddig a rezsiszámlák kifizetésére fordított tetemes összeget sokkal jobb dolgokra is fordíthatod!

Tovább

Az 5 legnagyobb hiba, amit építkezéskor elkövethetsz

2022.11.21 | Evident Home

Ha felkészületlenül vágsz bele egy építkezésbe, könnyen lehet, hogy nem leszel megelégedve a végeredménnyel. Összeszedtük az 5 legnagyobb hibát, amit építkezéskor elkövethetsz. Ha ezekre odafigyelsz, akkor álmatlan éjszakáktól, fejfájástól és felesleges kiadásoktól is megkímélheted magad!

Tovább

Energiaminimum, avagy hogyan találjunk fogást a rezsiköltségeken

2022.09.08 | Evident Home

Néhány egyszerű szabállyal és egy kis kísérletezéssel beállíthatjuk a háztartás fogyasztását arra a szintre, ahol még minden kényelmesen működik, de egyetlen forintot sem kell fölöslegesen energiára költenünk. Az alább felsorolt ötletek közül már egy-egy praktika alkalmazásával látványos eredményt érhetünk el. A spórolás sokszor nem is igényel plusz anyagi befektetést, csak egy kis odafigyelést, vagy tudatos […]

Tovább

Melyiket a három közül? – 3 féle műszaki tartalom

2022.08.24 | Evident Home

Eddigi munkáink során azt tapasztaltuk, hogy nagy vonalakban megegyezik ugyan a megrendelőink igénye, mégis fontos részletekben mások az elvárások az épülő családi házzal kapcsolatban. Különösen igaz ez a számtalan bizonytalansági tényezővel rendelkező gazdasági környezetben, ahol az építkezőknek minden paramétert alaposan át kell gondolniuk ahhoz, hogy az építési- és fenntartási költségeiket optimálisan tartsák. Ezeket a szempontokat […]

Tovább

#SZAKMÁZUNK: A festő

2022.07.14 | Evident Home

A festők beltéri és kültéri munkákkal egyaránt foglalkozhatnak. Legfőbb feladatuk, hogy segítsenek megváltoztatni az otthon küllemét, de a falszerkezetek tartósságára is hatással van a munkájuk. Akár egyedül képesek a glettelés, tapétázás, mázolás, általános tisztasági festés, szobafestés és bármilyen jellegű utólagos javítás kivitelezésére. Csapatban sokan vállalnak külső festést, színezést, dörzsölt- és kapart vakolatokat, ha az időjárás […]

Tovább

#SZAKMÁZUNK: Az ács

2022.06.13 | Evident Home

Az ács a legrégebbi építőipari szakmák egyike, és a hagyományos technikák mellett ma már a gépesítés, az előregyártás és a digitalizáció is jelen van a területen. Kizárólag fával dolgozik, megépíti a tetőt, elbont és felújít, valamint állványzatokat és zsaluzatokat szerel. Az alapvető kézügyessége mellett szüksége van még egy nélkülözhetetlen tulajdonságra: nem lehet tériszonyos. Nagy magasságokban, […]

Tovább

Villanyszerelés és gépészet – VLOG 5. rész

2022.05.24 | Evident Home

Hol futnak a házban a különféle csövek és vezetékek?  Mire figyeljünk a villanykiállások megtervezésekor?  Vadonatúj vlogunkban erről mesél Nektek Tamás! Nézzétek meg a videót! Katt a Tovább gombra!

Tovább

#SZAKMÁZUNK: A kőműves

2022.05.16 | Evident Home

A kőműves hozza létre az épületek alapjait és legfőbb szerkezeteit. Hagyományosan boltíveket és boltozatokat, lépcsőket épít, elvégzi a külső és belső vakolást, bár ez utóbbit nálunk már külön erre szakosodott szakemberek végzik. Munkája nyomán a papírra vetett tervből valóságos szerkezet lesz, és az épület befejezéséhez szükséges egyéb építőipari burkolási, szerelési, asztalos, festési munkálatoknak is megalapoz. […]

Tovább

Erre figyeljünk a kert tervezésekor!

2022.04.26 | Evident Home

Minden kert egyedi igényeket szolgál ki, így lehetetlen sablon alapján dolgozni. A tervezés és kivitelezés lépései mégis megegyeznek, így biztonságosan kidolgozható egy olyan sorvezető, ami nagy segítségünkre lehet abban, hogy a hosszútávú elképzelésünknek megfelelően rendezzünk otthonunk környezetét. Néhány gondolatban összeszedtük a lépéseket és azokat a részleteket, amikre már a ház építésénél figyelni kell. Az igények […]

Tovább

Tető – VLOG 4. rész

2022.04.08 | Evident Home

Miért használunk, kivétel nélkül, minden épületünknél szeglemezes tetőszerkezetet? Nem írjuk le, mert ezt látnotok kell! Kattints a negyedik videónkra és irány Kecskemét, ahol a tetőszerkezeti munkafolyamatokba kukkanthatsz bele Tamás vezetésével.

Tovább

Válaszfal – VLOG 3. rész

2022.04.08 | Evident Home

A haramadik epizódot egyik kiskunfélegyházi építkezésünkön forgattunk a Habito válaszfalakról. Tamás mesélt és demonstrált, ahogy egy igazi profihoz illik. Annyi előnye van a Habito válaszfalnak, hogy nehéz lenne felsorolni, így azt javasoljuk, nézzétek meg inkább a videónkat. Katt a Tovább gombra!

Tovább

Falazás és nyílászárók – VLOG 2. rész

2022.04.08 | Evident Home

Vlog sorozatunk második részben a falazásról és külső nyílászárókról mondunk el mindent érthetően. Videónkban két helyszínre is elkalauzolunk benneteket Kiskunfélegyházán belül. Ha Te is képbe szeretnél kerülni a témában, kattints a Tovább gombra!

Tovább

Alapozás – VLOG 1. rész

2022.04.08 | Evident Home

Ha téged is fáraszt, hogy hosszú cikkeket olvass a házépítésről, akkor vlog sorozatunkat Neked találtuk ki. Az első epizódban Tamás mesél alapokról, vasalatokról és a betonozás rejtelmeiről. Kattints a Tovább gombra, ha kíváncsi vagy, hogyan folytak a munkálatok Kiskunfélegyházán.

Tovább

10 tipp a legjobb alaprajzhoz

2022.03.15 | Evident Home

Mindenek előtt alaposan gondoljátok végig, hogy milyen szokásaitok vannak, mi a napi rutin az életetekben. Attól elkezdve, hogy hová szeretitek a lakáskulcsot tenni, mikor hazaértek, egészen a bevásárlás utáni kipakolás menetéig. Ez fogja meghatározni, hogy mennyi pakolós részt kell kialakítanotok, vagy hány személyes kanapénak kell elférnie a nappaliban.   Összegyűjtöttünk egy kis segítséget ahhoz, hogy […]

Tovább

Így látnak minket az ügyfeleink

2022.02.16 | Evident Home

Két kedves ügyfelünket kértük meg arra, hogy osszák meg velünk az építkezéssel kapcsolatos tapasztalataikat. Tímeáék Budapest déli agglomerációjához tartozó Bugyin, Zoltánék a főváros XVI. kerületében képzelik el a jövőjüket. Mi abban segítünk, hogy az új családi házuk minden szempontból megfeleljen az elképzeléseiknek. Mi volt a fő szempont a telekválasztásban? Tímea: Több szálon is kötődünk a […]

Tovább

Téli munkavégzés

2022.01.24 | Evident Home

Sokszor felmerül az építkezőkben, hogy télen kell-e számolni bármilyen leállással a kivitelezés során. Szerencsére a mai technológiáknak – és az utóbbi évek enyhe időjárásának – köszönhetően nagyon ritkán van szükség az építkezés szüneteltetésére. Szinte egész évben tudunk dolgozni, így a vállalt határidőt sem befolyásolhatja nagyon az időjárás. Magyarországon az utóbbi években a téli átlaghőmérséklet +2-4 […]

Tovább

Építkezéseink számokban 2021

2021.12.15 | Evident Home

Fantasztikus évet tudhatunk magunk mögött. 23 építkezést kezdtünk meg, ezzel meghaladtuk a 2020-ban tervezett számokat. Átadtunk 5 házat, természetesen, minden házat a vállalt határidő előtt és a szerződésben vállalt áron fejeztünk be. Kecskeméten és környékén 14, Budapesten és vonzáskörzetében 9 új otthon generálkivitelezésébe fogtunk bele.   Összesítettük a felhasznált alapanyagokat, és egy látványos infografikában most […]

Tovább

Ami egy tulajdonosra az építkezés alatt vár

2021.11.17 | Evident Home

Az alapozási munkák megkezdéséig a legfontosabb feladat, hogy elkészüljön a telken a víz- és az áramvételi pontok kialakítása. Víz esetében elég lehet akár a fúrt kút is, de ha vízóra és egy kerticsap is kialakításra kerül, az még jobb. Áram esetében két opció van: egy ideiglenes villanyóra kialakítása vagy már a végleges szekrény és mérőóra […]

Tovább

10 ok, amiért a Zöld hitelt neked találták ki

2021.10.25 | Evident Home

A Zöld Otthon Programot az újépítésű lakást vásárlók vagy építők számára indították el, és kiemelten kedvező feltételekkel igényelhető lakáshitelt foglal magába, az úgynevezett zöld hitelt. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy magabiztosan vághass bele új, zöld otthonod megteremtésébe.   A Budapest Bank, a CIB Bank, az Erste Bank, a Gránit Bank, a K&H Bank, az MKB […]

Tovább

A szeglemezes tetőszerkezetek kora

2021.09.21 | Evident Home

Az első lakhelyek csak tetők voltak: valamilyen természetes anyagból fordított “V” alakban őseink összeraktak egy kis menedéket pálmalevélből, nádból, vagy ami a kezük ügyébe akadt. Ez az építési elv él tovább napjainkban is az egyik legelterjedtebb tetőformában: a nyeregtetőben. Védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen és az épület utolsó szintjeként lezárja a teret. Hosszú idő […]

Tovább

Válaszfalhoz jó választás

2021.08.18 | Evident Home

Az egyszerű válaszfalak semmilyen terhet nem hordanak, belső falak, melyek fő feladata a térelválasztás és a különféle gépészeti csövek, szerelvények elrejtése. Telepítésükhöz teherbíró aljzatra van szükség, azaz közvelenül a betonra érdemes építeni őket. A tégla válaszfal mellett ma már egyre inkább elterjedt a gipszkarton válaszfalazás. Nagyon sokakban a gipszkarton szó hallatán a papír vékonyra szerelt […]

Tovább

Egy éves az Evident Home

2021.06.23 | Evident Home

Tavaly június 15-én bejegyzésre került a cég, azaz 1 éve kitartóan dolgozik és fejlődik az Evident Home. Olyan gyorsan elrepült ez a 12 hónap, hogy szinte észre sem vettük. Még nyíltak a völgyben a kerti virágok, de már nyakunkon volt az ősz, mikor a honlapunkon egyszerre dolgozott account, grafikus, szövegíró, programozó, hogy mielőbb hírt adhassunk […]

Tovább

Egy hűtőgép, ami fűtőgép

2021.05.25 | Evident Home

A hőszivattyú napjaink egyik legkorszerűbb fűtési megoldása, mellyel hűteni, melegvizet előállítani, sőt az épület optimális szellőzését is biztosítani lehet. A hűtőhöz hasonló elven működik, csak éppen fordítva, és természetesen sokkal nagyobb léptékben. A hőszivattyúban valamilyen hűtőközeg cirkulál, egy hőcserélőn (párologtatón) keresztül felveszi az energiát a hőforrásként használt közegből. Ezután egy szivattyú összenyomja, sűríti a hűtő […]

Tovább

Ha a falak mesélni tudnának

2021.04.13 | Evident Home

A tégla az egyik legősibb építőelem, alapanyaga szinte mindenütt megtalálható a természetben. A gyártási eljárás az évezredek folyamán szinte alig változott, csupán egyes részleteiben finomodott. A vályogból vetett téglát egykor a napon szárították meg. A kiégetett tégla a vályogtégla igényesebben elkészített változata. A kiégetéssel kiküszöbölhető a vályognak az a hátrányos tulajdonsága, hogy nedvesség hatására elveszíti […]

Tovább

Mielőtt az első munkagépek megjelennek…

2021.02.25 | Evident Home

A kivitelezési szerződés aláírását követően – bármennyire is szeretnénk már azt látni, ahogy a falak kiemelkednek a földből – még rengeteg feladat van, amiket nem lehet megspórolni.  A véglegesített alaprajz és a műszaki tartalom alapján a tervezők egy soklépcsős folyamatban elkezdik a tervdokumentáció összeállítását, és több fontos szereplő is megjelenik az előkészítés során. Földmérő Első […]

Tovább

Új szereplők az otthonteremtési- és felújítási támogatásokban

2021.02.08 | Evident Home

Akik a közeljövőben szeretnének lakást vásárolni vagy építkezni, minden bizonnyal követték a híreket az állam nyújtotta otthonteremtési lehetőségekkel kapcsolatban, azonban 2021 januárjától újabb elemekkel bővült a paletta. A jogosultságok, támogatási összegek, futamidők és feltételek megszaporodásával egyre átláthatatlanabb, hogy miben gondolkozhat az ember. Igyekszünk helyre tenni a különböző konstrukciókat, hogy segítsük az eligazodást és megkönnyítsük a […]

Tovább

A legjobb pillanat egy építkezésben

2020.11.11 | Evident Home

Az ember életében kevés igazán fontos, meghatározó pillanat van: amikor párt választ, családot tervez, házat épít. De majdnem ilyen fontos, hogy mikor céget alapít és saját magára támaszkodva építi a jövőjét, akkor milyen hivatás mellett teszi le a voksát. Dávid Sándor, az Evident Home egyik alapítója osztotta meg velünk gondolatait a témában:

Tovább

Gondolatok a ház körül

2020.09.18 | Evident Home

Sokakban megfogalmazódik mostanában, hogy a nagyvárosi életformát hátrahagyva családi házba kellene költözni. Az elképzelt jövőben ki lehet menni a kertbe, akár egy kis kertészkedés is belefér napközben, több hely jut a házon belül minden egyes családtagnak. Optimális esetben sokkal nyugodtabb, csendesebb, intimebb környezetben több idő marad egymásra és magunkra is. Egy nap meghozzuk a nagy […]

Tovább

5 tipp az optimális telek kiválasztásához

2020.09.18 | Evident Home

Van úgy, hogy beleszeretünk egy helybe, egy panorámába, vagy az ikerházas beépítés nem hagy mozgásteret. Ilyenkor adott a telek, és vállaljuk ennek minden következményét. Abban az esetben viszont, ha még nincs lefixálva a telek, célszerű a kivitelezővel közösen bejárni a területet. A tervezés előtti bejárás, meglévő teleknél is fontos lehet, hiszen a tájolás, az alaprajz, […]

Tovább

Házak mellett közösséget is építünk

2020.09.18 | Evident Home

Mikor az ember először belefog egy családi házba, akkor jön rá, hogy mindenkinek van egy építkezős története a környezetében. Ezeket megismerve rengeteg ötletet meríthetünk a saját projektünkhöz, és nem érezzük magunkat annyira elveszve a feladatok sűrűjében. Az Evident Home közösségi felületeit azért hoztuk létre, hogy helyet adjuk az élménybeszámolóknak, hasznos információnak és tanácsoknak az online […]

Tovább